🇱🇺I Wousst du, dass 1% vun der Bevëlkerung u Zöliakie, och genannt Glutenintoleranz, leit?🌍 Fir déi déi es iessen dierfen, hei 3 Virdeeler: 💪 Liewensmëttel mat Gluten sinn eng Quell vu Proteinnen, Ballaststoffer, Vitaminnen a Mineralstoffer an enthalen essentiel Aminosaieren déi wichteg fir den Opbau a d’Reparatur vu Geweben a vu Muskele sinn. 🍞 Verzichts de op Gluten, verzichts de och op Vollkarproduiten déi B-Vitaminnen, Magnesium an Eise fir d‘Energieproduktioun, de Stoffwiessel a d’Bluttbildung liwweren. Vollkarproduite kennen och d’Häerz- a d’Darmgesondheet fuerderen. 💡 Eng glutefräi Ernierung ouni medezinesch Noutwendegkeet kann zu enger onequilibréierter Ernierung féieren a bitt keen zousätzleche gesondheetlechen Notze fir Mënschen déi Glute verdroen. ----------------------------------------------------- 🇫🇷I Savais-tu que 1% de la population souffre de la maladie cœliaque, également appelée intolérance au gluten ? Pour ceux qui peuvent en consommer, voici 3 avantages : 💪 Les aliments riches en gluten sont des sources de protéines, de fibres, de vitamines et de minéraux, contenant des acides aminés essentiels qui sont importants pour la construction et la réparation des tissus et des muscles. 🍞 En renonçant au gluten, tu renonces également à des produits céréaliers complets qui apportent des vitamines B, du magnésium et du fer essentiels à la production d'énergie, au métabolisme et à la formation du sang. Les produits céréaliers complets peuvent également favoriser la santé cardiaque et intestinale. 💡 Un régime sans gluten sans nécessité médicale peut entraîner un déséquilibre alimentaire et n'offre aucun avantage supplémentaire pour les personnes tolérant le gluten.